Groenlof met room

ingrediënten
  • 1 krop groenlof
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 1 grote wortel
  • boter
  • verse marjolein
  • 1 dl room
  • foelie
  • peper & zout
Bereiding
  1. Maak het groenlof schoon en snij in repen.
  2. Breng een halve liter gezouten water aan de kook en blancheer het lof.
  3. Giet het daarna af, verfris even onder de koude kraan en laat ze uitlekken in een vergiet.
  4. Schil de aardappelen en maak de wortel schoon.
  5. Snijd beide in stukken en zet ze samen op in 3,5 dl water met zout en een nootje boter.
  6. Kruid het groenlof met foelie en peper en stoof ongeveer 2 minuten in de room.
  7. Giet de aardappelen en de wortel af en schud even op. Kruid met wat peper en pureer.
  8. Schik op elk bord een groenlof pakketje met wortelstamppot.
  9. Serveer met een stukje vis of een vegetarische burger.