

Groenlof met room
ingrediënten
- 1 krop groenlof
- 4 middelgrote aardappelen
- 1 grote wortel
- boter
- verse marjolein
- 1 dl room
- foelie
- peper & zout
Bereiding
- Maak het groenlof schoon en snij in repen.
- Breng een halve liter gezouten water aan de kook en blancheer het lof.
- Giet het daarna af, verfris even onder de koude kraan en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Schil de aardappelen en maak de wortel schoon.
- Snijd beide in stukken en zet ze samen op in 3,5 dl water met zout en een nootje boter.
- Kruid het groenlof met foelie en peper en stoof ongeveer 2 minuten in de room.
- Giet de aardappelen en de wortel af en schud even op. Kruid met wat peper en pureer.
- Schik op elk bord een groenlof pakketje met wortelstamppot.
- Serveer met een stukje vis of een vegetarische burger.