Groenselderij met maïs en roomsaus

ingrediënten
  • ½ bos groenselderij
  • 350 g verse maïskorrels (of 1 blik)
  • ½ tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • boter
  • klontje boter
  • 1 el bloem
  • 1 dl. melk
  • 1/3 dl. slagroom of soja cuisine
  • peper en zout
Bereiding
  1. Blad en onderkant van de selderij afsnijden.
  2. Stelen in stukjes snijden van 5 cm. en zachtjes stoven in boter.
  3. Maïskorrels toevoegen.
  4. Op smaak brengen met de kruiden en peper en zout.
  5. Laat nog ongeveer 5 minuten stoven tot de selderij beetgaar is. Intussen de roomsaus maken.
  6. Boter smelten, bloem erdoor roeren en al roerend een paar minuten laten garen.
  7. Beetje bij beetje de melk erbij gieten en tot een glad mengsel roeren.
  8. Ten slotte de room erbij gieten en de saus op smaak brengen met peper en zout.
  9. Groente garneren met wat fijn geknipt selderijblad en serveren met de roomsaus.
  10. Heerlijk met gemengde rijst.

 

 

door Odin 
 




     
  •