Kinowa-hamburger met veel groentjes

ingrediënten

(twee personen)

  • 1 pakje Kinowa burgers van La Vie est Belle (gemaakt met rode biet van De Wassende Maan!)
  • 2 buns naar keuze
  • 1 trostomaat
  • 1 gegrilde paprika
  • 1 avocado
  • 1 ui
  • 4 champignons
  • ½ rode ui
  • 1 eetl agave siroop
  • 1 eetl witte wijn azijn
  • 1 eetl water
  • 2 eetl vegan mayo
  • 2 eetl vegan yoghurt
  • 1 augurk
  • 2 takjes peterselie
  • 1/8 spitskool
  • peper en zout
Bereiding

burger

 

  1. Rooster de buns aan de opengesneden kant.
  2. Snij de rode ui zo fijn mogelijk.  Doe zoet en zuur met water in een kom.  Doe een snufje zout er bij en roer tot alles is opgelost. Doe daar de uitjes in en zorg dat deze onderstaan. Zet aan de kant. 15 min is ok, 1 nacht of langer in de koelkast is steeds beter. Na drie weken zou het wel moeten op zijn,... :-)
  3. Snij de spitskool zo fijn mogelijk, neem mayo-yoghurt-fijngesneden augurk en peterselie. Meng alles en kruid met peper en zout.
  4. Snij de tomaat in fijne plakjes en de paprika in dikke repen.
  5. Bak ui en champignon in een hete pan met een klein beetje olie. Bak mooi goed bruin en kruid af met peper en zout.
  6. Snij de avocado overlangs en doe open, snijd in fijne reepjes in de schil en haal uit met een eetlepel.
  7. Bak de burgers zoals aangegeven op de verpakking.
  8. Nu kan je beginnen bouwen! Leg de onderkant van de bun op het werkblad, doe eerst de koolsla gevolgd door twee plakjes tomaat, leg de burger en doe op de burger de gebakken ui en champignon.  Doe de paprika en de avocado op elkaar en werk af met de ingelegde rode ui. Leg de bovenkant van de bun er op en zet je tanden in de burger. Let goed op dat je de burger achteraan goed vasthoud. Smossen mag, vuile handen krijg je sowieso.

 

Eet smakelijk!

door chef Lieven van La Vie est Belle