Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Groenten curry met Chinese kool, venkel en champignons

Groenten curry met Chinese kool, venkel en champignons

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 1 wortel 
  • 1 Chinese kool
  • 3 à 4 champignons
  • bosje verse kruiden
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 doosje (soja)room of amandelmelk of kokosmelk
  • basmatirijst
  • peper en zout
  • gember
  • kurkuma
  • kerrie
instructions

Bereiding

  1. Snij elk van deze groenten (de hoeveelheid die je wil) in blokjes. 
  2. Fruit een uitje met wat look, een beetje kerrie, kurkuma en gember(of één van beide) in een stevige scheut olijfolie en roer dit gedurende enkele minuten in de wok. 
  3. Doe er vervolgens de groenten bij, eerst de hardste, daarna de zachtere en wok er maar op los. Steeds op hoog vuur en bij je pan blijven. 
  4. Kruid met peper en zout en voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
  5. Laat nog even sudderen. 
  6. Voeg (soja)room toe naar believen. 
  7. Werk af met de verse kruiden: peterselie, kervel, koriander, basilicum of bieslook.  Je kiest er eentje, elk zal een aparte touch geven aan dit recept. 
  8. Kook geurige basmatirijst (1 kopje droge rijst in 2 kopjes water of bouillon voor 2 personen).

Een curry boordevol groenten, kleurrijk en geurig.

 

door Hilde Coucke