

Groenteschotel met gember-kokossaus
ingrediënten
- 250 g venkel
- 250 g wortelen
- 50 g ghee (botervet, boterolie)
- 250 g courgette
- 2 kopjes water
- 3 stengels citroengras
- 1 el geraspte gemberwortel
- ½ tl galanga
- ½ tl kurkumma
- 1 tl bouillon
- 150 g kokoscrème
- peper & zout
- 1 bosje verse pepermunt
Bereiding
- Doe de venkel met de worteltjes in een wok of pan met deksel.
- Stoof de groente op een klein vuur (af en toe omroerend) in vet of olie, totdat ze bijtgaar is.
- Met een beetje water gaat het sneller.
- Voeg de courgette pas toe na ongeveer de helft van de kooktijd, dus ongeveer 5 minuten.
- Verhit ondertussen wat water voor de saus met de specerijen en laat het een paar minuten pruttelen, zodat de smaak op het water overgaat.
- De stukjes citroengras kunt u er nu uit halen, omdat ze niet meegegeten worden.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe. Haal de pan van het vuur en breng het gerecht op smaak.
- Hevel de groente over op een serveerschaal en giet er de saus overheen.
- Garneer met verse pepermuntblaadjes.