DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Harissa forel-rillettes

Dit gerecht kun je een of twee dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Het is een mix-, assembleer- en serveergerecht dat in enkele minuten op tafel staat. Ook een ideaal gerecht om uit te besteden als je hulp hebt en makkelijk op te schalen. Serveer met een warme baguette en/of knapperige crudités.

Harissa forel-rillettes met crème fraîche en mierikswortel

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 80 g crème fraîche
  • 1 tl mierikswortelpuree
  • 30 g roomkaas
  • 2 tl tomatenpuree
  • 10 g peterselieblaadjes, fijngehakt
  • 1 citroen, fijn geraspte schil (1 tl) en sap (1 tl)
  • 1 tl rozenharissa
  • Fleur de sel en zwarte peper
  • 2 warmgerookte forel- (of zalm-)filets (160 g), zonder vel
  • 1 el kappertjes, uitgelekt of afgespoeld, grof gehakt
instructions

Bereiding

  1. Doe de crème fraîche en mierikswortel in een middelgrote kom en roer tot ze gecombineerd zijn. Schep de helft van het mengsel in een klein kommetje en zet apart.
  2. Roer de roomkaas, tomatenpuree, peterselie, citroenrasp en -sap, harissa, een snufje zeezout (ongeveer een achtste theelepel) en een flinke draai zwarte peper door het overgebleven crème fraîche-mengsel. Verkruimel de forelfilets erboven, voeg de kappertjes toe en meng voorzichtig.
  3. Schep het forelmengsel in twee ramequins (kleine ovenschaaltjes), schep de overgebleven mierikswortel-crème fraîche erop en serveer (of zet in de koelkast voor later).

Bron: Ottolenghi voor The Guardian