Een hartig taartje dat smaakt naar de zon en tegelijk een vleugje frisgroen meebrengt. De zachte ricotta en eieren vormen een romige basis, terwijl paksoi, zongerijpte tomaatjes en olijven zorgen voor pit en mediterrane flair.
Hartig taartje met paksoi
Boodschappenlijstje
150 g bloem
90 g boter of margarine
½ tl zout
1 el water
1 struik paksoi, fijngesneden
een ui, gesneden
2 tenen knoflook, geperst
8 gedroogde tomaten, in olijfolie geweekt
olijven naar wens
2 eieren
250 g ricotta kaas of kwark
½ dl slagroom
peper & zout
2 el geraspte oude (Parmezaanse) kaas
Bereiding
Kneed een stevig deeg van de bloem,boter, het zout en het water en leg het deeg een half uur in folie verpakt in de koelkast.
Was de paksoi en laat ze goed uitlekken.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed een grote ingevette ovenschaal met het deeg.
Prik met een vork her en der gaatjes in het deeg. Bak de taartbodem 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Meng de ingrediënten voor de vulling, behalve de tomaten, ui, olijven en paksoi, goed door elkaar.
Mix of klop dit tot een luchtige romige massa. Snijd de paksoi en tomaten in kleine stukjes en schep dit met de ui door de massa en schep de vulling op de taartbodem.
Verdeel eventueel de olijven over de taart en bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven op 200°C tot ze stevig en mooi gekleurd is.