Hartige taart met rode kool en walnoten

Een hartige taart die comfortfood uitstraalt: krokant bladerdeeg gevuld met gestoofde rodekool, zachte ui, knapperige walnoten en hartige spekjes. De balsamico geeft een lichtzoete toets, terwijl een lepel frisse zure room het geheel perfect in balans brengt. Ideaal op een frisse dag, wanneer je zin hebt in iets verwarmends dat toch nét dat tikkeltje verfijnder is.

Hartige taart met rode kool en walnoten

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 vel bladerdeeg
  • 150 g gerookt spek, in blokjes
  • 1 rodekool, in fijne reepjes gesneden
  • 2 rode ui, in plakjes gesneden
  • 3 takjes tijm, blaadjes geritst
  • 10 g peterselie, gehakt
  • 100 ml zure room
  • 50 g walnoten
  • 2 el balsamico
  • peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een brede pan en voeg de spekjes toe. Bak ze 3 minuten en schep uit de pan. Laat het vet van het spek in de pan en voeg de rode ui toe. Laat 4 minuten stoven. Voeg dan de rodekool toe en roerbak voor 5 minuten. Voeg de tijm, peper en zout toe. Voeg tenslotte de balsamico toe en laat 2 minuten inkoken.
  2. Bedek een quichevorm met het vel bladerdeeg. Vouw de rand om en prik er gaatjes in met een vork. Beleg de taart met de gebakken ui en rodekool en verdeel er de walnoten en de gebakken spekjes over. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Serveer de hartige taart met een schep zure room en de peterselie erover gestrooid.

 

door 15gram