

Hongaarse zuurkool
ingrediënten
- 2 kleine uien fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 el plantaardige olie
- 200 g kruiden tofu in blokjes
- 2 el paprikapoeder (mild)
- 1 rode paprika in blokjes
- 4 middelgrote aardappelen geschild en in blokjes
- 500 g kruiden zuurkool
- 5 dl kruidenbouillon
- 2 tl karwijzaad
- 3 dl soya cuisine of room
- peper en zout naar smaak
Bereiding
- Bak ui en knoflook in de olie glazig.
- Bak paprikapoeder, stukjes tofu, paprika en blokjes aardappel 2 minuten mee.
- Haal de zuurkool uit elkaar met een vork en voeg die toe, samen met bouillon, karwij zaadjes, peper en zout.
- Laat 15 minuten zachtjes laten stoven.
- Meng er op het laatst de room door.