In de oven gegaarde pompoen met sojasaus en balsamico

Deze ovengegaarde pompoen is een eenvoudige smaakmaker voor de wintertafel. Met een rijke marinade van sojasaus, balsamico en sesamolie krijgt de zachte pompoen een licht zoete en hartige toets, terwijl geroosterde pompoenzaden voor een krokante bite zorgen.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1/2 pompoen
  • balsamicoazijn
  • sesamolie
  • sojasaus
  • een handvol pompoenzaden
instructions

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in kleinere stukken. Laat de schil eraan. Leg de stukken in een ovenschotel.
  2. Neem gelijke delen sesamolie, balsamico en sojasaus en giet rijkelijk over de pompoen. Kruid enkel met zwarte peper.
  3. Hussel alles goed door elkaar, zodat de pompoenen helemaal onder de marinade zitten. Zet 25 minuten in een warme oven op 180 °C. Strooi de laatste 10 minuten de pompoenzaadjes over de schotel.
  4. Deze groente kun je serveren bij heel veel winterse gerechten.

 

door Puur Pascale