Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Ingemaakte radijsjes

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 15 radijsjes
  • 200 ml water
  • 200 ml witte wijn azijn
  • 6-8 pimentkorrels
  • 1 tl citroenpeper
  • 1 tl suiker
  • 2 tl mosterdzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • mandoline of scherp keukenmesje
instructions

Bereiding

  1. Snijd het wortelpuntje en blad van de radijsjes maar laat een centimeter van de stelen zitten. Schaaf de radijsjes met de mandoline in hele dunne plakjes. Het is handig om de steeltjes vast te houden zodat je niet in je vingers snijdt!
  2. Breng in een pan water, wittewijnazijn. pimentkorrels, citroenpeper, suiker, mosterd- en venkelzaad aan de kook.
  3. Vul een steriele pot met de schijfjes radijs en schenk het hete vocht erover. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Je kunt de afgekoelde radijsjes meteen serveren.
  4. De radijsjes zijn in de koelkast een paar maanden houdbaar. Hoe langer je ze bewaart, hoe zachter ze worden.

Radijsjes op hun best: ingemaakt in een kruidige azijnmarinade. Zo blijven ze niet alleen langer goed, maar krijgen ze ook die verrassende zoet-zure smaak met een pittige twist.

 

 

Tip: potten of flessen kan je schoonmaken met heet water en afwasmiddel. Daarna leg je ze 15 minuten in een hete oven om ze steriel te maken.

 

door Marleen van Eten uit de Volkstuin