Kabeljauw in wijnsaus met broccoli

ingrediënten
  • ca. 600 g broccoli
  • 300 g fusilli tricolore 
  • ca. 175 g kabeljauwfilets
  • 1 citroen voor sap
  • 2.5 dl visfond 
  • 2,5 dl room
  • 1 dl witte wijn
  •  50 gr roomboter
  • 2 eetlepels crème fraîche 
  • zout en peper
Bereiding
  1. Maak de broccoli schoon, was ze en haal de roosjes ervan, snij de stronk in plakjes.
  2. Kook de plakjes in een beetje gezouten water gedurende 2 minuten, voeg er nu de roosjes aan toe en laat het geheel in 5 minuten beetgaar worden. Laat uitlekken.
  3. Kook ondertussen de fussilli volgens de instructies.
  4. Verdeel de kabeljauw ondertussen in blokjes van ongeveer 2 cm, besprenkel ze met wat citroensap en laat ze gaar stomen in een diepe pan met een klein laagje bouillon.
  5.  Laat de visfumet en de wijn tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt. Voeg een paar druppeltjes citroensap toe en roer vlak voor het opdienen de in klontjes verdeelde boter door de saus. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Schep de broccoli door de saus en laat kort warm worden.
  6. Fusilli afgieten en over vier borden verdelen.
  7. Stukjes kabeljauw met schuimspaan uit de pan nemen (bouillon wordt niet meer gebruikt) en op midden van de fusilli scheppen.
  8. Saus erover verdelen.