Kervelsoep

Een lichtgroene, geurige klassieker op z’n Vlaams: kervelsoep is puur lente in een kom. De frisse, anijsachtige toets van kervel krijgt hier alle ruimte om te stralen, ondersteund door zachte groenten en een romige binding met havervlokken.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 2 el havervlokken
  • 1 wortel
  • 1 takje groene selder
  • 1 bussel kervel
  • groentebouillon
  • Peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Snipper de ui en stoof even in de olijfolie tot hij glazig is.
  2. Voeg water toe en de havervlokken.
  3. Voeg, als het water kookt, de gesneden wortel en groene selder toe.
  4. Voeg op het einde van de gaartijd de bouillon toe en mix de soep.
  5. Voeg kokend water toe tot de gewenste dikte van de soep en laat nog even tot kookpunt komen.
  6. Zet het vuur uit, voeg de gesneden kervel toe en mix nog eens.
  7. Breng op smaak met peper en zout.