Kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool

Een heerlijk verwarmend gerecht dat knolselder en boerenkool combineert met kruidige kikkererwten. De ras el hanout geeft dit eenvoudige stoofpotje een vleugje Noord-Afrikaanse warmte, terwijl de knapperige boerenkool en smeuïge knolselder zorgen voor een mooie balans.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 240 g gekookte kikkererwten (zie tip)
  • 400 g knolselder
  • 150 g boerenkool
  • 1 el ras el hanout
  • 2 knoflookteentjes
instructions

Bereiding

  1. Roer de ras el hanout en wat olijfolie onder de uitgelekte kikkererwten en zet opzij.
  2. Snijd de knolselder in grote, gelijke stukken en stoof ze een 7-tal minuten onder deksel in olie met een flinke scheut water. Roer af en toe.
  3. Verwijder de dikke steel van de boerenkool en snijd het blad grof. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg ze allebei bij de knolselder en stoof een 3-tal minuten verder. Voeg de kikkererwten toe en roerbak nog een 2-tal minuten. 

 

door PurePascale