Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 240 g gekookte kikkererwten (zie tip)
  • 400 g knolselder
  • 150 g boerenkool
  • 1 el ras el hanout
  • 2 knoflookteentjes
instructions

Bereiding

  1. Roer de ras el hanout en wat olijfolie onder de uitgelekte kikkererwten en zet opzij.
  2. Snijd de knolselder in grote, gelijke stukken en stoof ze een 7-tal minuten onder deksel in olie met een flinke scheut water. Roer af en toe.
  3. Verwijder de dikke steel van de boerenkool en snijd het blad grof. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg ze allebei bij de knolselder en stoof een 3-tal minuten verder. Voeg de kikkererwten toe en roerbak nog een 2-tal minuten. 

Een heerlijk verwarmend gerecht dat knolselder en boerenkool combineert met kruidige kikkererwten. De ras el hanout geeft dit eenvoudige stoofpotje een vleugje Noord-Afrikaanse warmte, terwijl de knapperige boerenkool en smeuïge knolselder zorgen voor een mooie balans.

 

door PurePascale