Kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Een heerlijk verwarmend gerecht dat knolselder en boerenkool combineert met kruidige kikkererwten. De ras el hanout geeft dit eenvoudige stoofpotje een vleugje Noord-Afrikaanse warmte, terwijl de knapperige boerenkool en smeuïge knolselder zorgen voor een mooie balans.

Boodschappenlijstje
- 240 g gekookte kikkererwten (zie tip)
- 400 g knolselder
- 150 g boerenkool
- 1 el ras el hanout
- 2 knoflookteentjes

Bereiding
- Roer de ras el hanout en wat olijfolie onder de uitgelekte kikkererwten en zet opzij.
- Snijd de knolselder in grote, gelijke stukken en stoof ze een 7-tal minuten onder deksel in olie met een flinke scheut water. Roer af en toe.
- Verwijder de dikke steel van de boerenkool en snijd het blad grof. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg ze allebei bij de knolselder en stoof een 3-tal minuten verder. Voeg de kikkererwten toe en roerbak nog een 2-tal minuten.
door PurePascale
