Kippenburgers met paksoi

Knapperige kip, frisse paksoi en een vleugje curry: deze kippenburgers zijn een lichte, smaakvolle maaltijd vol Aziatische invloeden. Perfect voor een doordeweekse avond of een snelle lunch!

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 300 g kippengehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handvol verse kruiden (koriander, dille, peterselie ...)
  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 2 lente-uitjes
  • 1 paksoi
  • 3 eetlepels geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • sap van 1⁄2 limoen
  • sesamzaadjes (voor de afwerking)
instructions

Bereiding

Hak de knoflook en de kruiden fijn. Doe het kippengehakt, de kruiden (houd een beetje opzij voor de afwerking), de knoflook en de currypasta in een kom en kneed alles goed door elkaar. Maak er burgers van.
Kook de paksoi een drietal minuten in gezouten water. Giet het water af en zet de pan weer op het vuur. Voeg de geroosterde sesamolie, de sojasaus en het limoensap toe en laat een tweetal minuten stoven.
Bak ondertussen de kippenburgers een vijftal minuten aan elke kant. Serveer met de fijngehakte lente-uitjes en sesamzaadjes.

 

door Puur Pascale