Een dampende kom waarin oost en west elkaar ontmoeten: stevige kippenbouillon, rijst die zachtjes mee zwemt en een frisse knapper van Chinese kool. De champignons brengen diepgang, de sambal een speels vuurtje.
Kippensoep met Chinese kool
Boodschappenlijstje
1 ½ l kippenbouillon
80 g rijst
300 g kipfilet
2 eetlepels olie
2 uien
teentje knoflook
mespunt sambal
500 g Chinese kool
200 g champignons in plakjes
1 eetlepel ketjap
zout & peper
Bereiding
Schenk de kippenbouillon in een pan en voeg de rijst toe. Kook de rijst gaar in ongeveer 15 minuten.
Snij de kipfilet in reepjes.
Pel en snipper de uien.
Pel de knoflook en pers het teentje uit.
Verhit de olie in een pan en bak de reepjes kipfilet met de gesnipperde uien en knoflook goudbruin.
Voeg wat sambal toe.
Was en snij de Chinese kool in reepjes. Kuis de champignons en snijdt ze in schijfjes.
Voeg de Chinese kool en de champignons toe aan de pan. Laat alles 5 minuten bakken en doe dit mengsel bij de bouillon en de rijst.