Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Kippensoep met Chinese kool

Een dampende kom waarin oost en west elkaar ontmoeten: stevige kippenbouillon, rijst die zachtjes mee zwemt en een frisse knapper van Chinese kool. De champignons brengen diepgang, de sambal een speels vuurtje.

Kippensoep met Chinese kool

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 ½ l kippenbouillon
  • 80 g rijst
  • 300 g kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien
  • teentje knoflook
  • mespunt sambal
  • 500 g Chinese kool
  • 200 g champignons in plakjes
  • 1 eetlepel ketjap
  • zout & peper
instructions

Bereiding

  1. Schenk de kippenbouillon in een pan en voeg de rijst toe. Kook de rijst gaar in ongeveer 15 minuten.
  2. Snij de kipfilet in reepjes.
  3. Pel en snipper de uien.
  4. Pel de knoflook en pers het teentje uit.
  5. Verhit de olie in een pan en bak de reepjes kipfilet met de gesnipperde uien en knoflook goudbruin.
  6. Voeg wat sambal toe.
  7. Was en snij de Chinese kool in reepjes. Kuis de champignons en snijdt ze in schijfjes.
  8. Voeg de Chinese kool en de champignons toe aan de pan. Laat alles 5 minuten bakken en doe dit mengsel bij de bouillon en de rijst.
  9. Voeg wat ketjap toe en eventueel peper en zout.