Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Kipspiesjes met frisse noedelsalade

Kipspiesjes met frisse noedelsalade

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 4 kipfilets van elk zo’n 150g
  • 4 tl groene currypasta
  • 60 ml kokosroom
  • partjes limoen, om te garneren
  • 250 g rijstnoedels
  • 2 rode paprika’s, in fijne reepjes
  • 6 lente-uitjes, in schuine stukjes
  • arachide-olie
  • 1 teentje look, geperst
  • 300 g sugar snaps, peultjes of snijbonen, in kleine stukjes
  • 2 el sojasaus
  • blaadjes van een tweetal takjes munt, fijngehakt
  • bos koriander, fijngehakt
  • geroosterde ongezouten pinda’s, gehakt
  • sap van 1 limoen
  • 2 kl sesamolie
  • 1 kl suiker
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor of steek de BBQ aan.
  2. Snijd de kipfilets in lange repen.  Rijg aan 8 satéstokjes.
  3. Meng de kokosroom met de currypasta en bestrijk er de kipspiesjes mee.
  4. Bak de kipspiesjes 7 minuten onder de grill of op de BBQ tot het vlees gaar is.
  5. Voor de salade kook je de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Meng er paprika en lente-ui door.
  7. Verhit een scheutje olie in een pan. Roerbak de peultjes of bonen met de look in enkele minuten gaar. Blus met de sojasaus en laat volledig verdampen. Meng samen met de kruiden door de noedelsalade.
  8. Meng limoensap met sesamolie en suiker. Giet over de noedelsalade.
  9. Verdeel er de gehakte pinda’s over.
  10. Serveer de kipspiesjes met de  frisse noedelsalade en partjes limoen. 

Een zomers gerecht dat barst van frisse smaken en kruidige toetsen. De sappige kipspiesjes krijgen pit van groene curry en kokos, terwijl de noedelsalade zorgt voor een lichte, kleurrijke tegenhanger met veel groenten, kruiden en een vleugje limoen.

 

Voor de salade

 

Voor de dressing

 

door Een lepeltje lekkers