Klassieke Japanse ramen

ingrediënten
  • 375 g tofu, in blokjes
  • 4 el hoisin saus
  • 1 paksoi
  • 300 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
  • 4 porties ramennoedels
  • 2 l paddenstoelenbouillon
  • 100 g taugé
  • 4 eieren, gekookt
  • 4 el nori vlokken
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • zonnebloemolie
Bereiding
  1. Doe de tofu blokjes in een bakje met de hoisin saus en laat marineren tot later gebruik.
  2. Verwijder de onderkant van de paksoi en spoel de stronken af onder koud water. Snijd het groen van de paksoi en de witte stronken in reepjes.
  3. Verhit wat olie in de koekenpan en bak de paddenstoelen. Zet de gebakken paddenstoelen apart en verhit nogmaals wat olie in de pan. Bak de gemarineerde tofu blokjes 4 minuten op middelhoog vuur.
  4. Kook intussen de ramennoedels ongeveer 2 minuten in kokend water (niet in de bouillon!). Giet af en spoel af met koud water. Zet apart tot later gebruik.
  5. Verhit in de kookpan de paddenstoelenbouillon op middelhoog vuur tot net tegen het kookpunt.
  6. Maak intussen de borden op door de ramen, gebakken paddenstoelen, tofu blokjes, paksoi en taugé over de kommen te verdelen. Pel de eieren en snijd doormidden. Plaats in elke kom 2 helften.
  7. Giet tot slot de bouillon in de kommen. Garneer met de nori vlokken en zwarte sesamzaadjes.

 

door Food and Friends