Knolselder hummus

Deze knolselderhummus is een verrassende twist op de klassieke versie: romig, kruidig en met een zachte aardse toets van knolselder. Perfect als dip bij vers brood of rauwkost, of gewoon als hartig smeersel op je boterham.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 kleine knolselder
  • 600 g kikkererwten
  • 1 el tahin
  • olijfolie
  • zout en peper
  • komijn
  • garam masala
  • nootmuskaat
  • 3 teentjes look
  • sap van 1 citroen
  • lente-ajuin
  • koriander
instructions

Bereiding

  1. Maak de knolselder schoon snij in kleine stukken en stoof tot ze gaar is. 
  2. Voeg de kikkererwten, de tahini, 3 el olijfolie, de kruiden en het citroensap hieraan toe. 
  3. Vervolgens pureer je dit alles met een mixer of keukenmachine tot je hummus de gewenste consistentie verkregen heeft. 
  4. Fijngesneden lente-ajuin en koriander leg je er rijkelijk bovenop ter afwerking van de dip.

 

door Jana Vanhuysse