Knolselder hummus
Deze knolselderhummus is een verrassende twist op de klassieke versie: romig, kruidig en met een zachte aardse toets van knolselder. Perfect als dip bij vers brood of rauwkost, of gewoon als hartig smeersel op je boterham.

Boodschappenlijstje
- 1 kleine knolselder
- 600 g kikkererwten
- 1 el tahin
- olijfolie
- zout en peper
- komijn
- garam masala
- nootmuskaat
- 3 teentjes look
- sap van 1 citroen
- lente-ajuin
- koriander

Bereiding
- Maak de knolselder schoon snij in kleine stukken en stoof tot ze gaar is.
- Voeg de kikkererwten, de tahini, 3 el olijfolie, de kruiden en het citroensap hieraan toe.
- Vervolgens pureer je dit alles met een mixer of keukenmachine tot je hummus de gewenste consistentie verkregen heeft.
- Fijngesneden lente-ajuin en koriander leg je er rijkelijk bovenop ter afwerking van de dip.
door Jana Vanhuysse