DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO
Maak deze gezonde, veganistische knolselder- en hazelnootsoep als voorgerecht op je kerst- of oudejaarsdiner. Truffelolie voegt een vleugje luxe toe en kan je weglaten voor een eenvoudige maaltijd op een winteravond.
Stap 1
Verhit de olie in een grote pan op laag vuur. Bind de takjes tijm en laurierblaadjes samen met een stukje keukentouw en voeg toe aan de pan, samen met de ui en een snufje zout. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes bakken tot de ui zacht is, maar niet gekleurd.
Stap 2
Roer de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de knolselderij en aardappel toe, roer goed door en breng op smaak met een flinke snuf zout en witte peper. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ongeveer 30 minuten sudderen tot de groenten helemaal zacht zijn.
Stap 3
Verwijder de kruiden, roer de room erdoor en haal de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een volledig gladde massa. Roer de truffelolie er beetje bij beetje doorheen (1/2 el per keer) en proef tussendoor – de sterkte van truffelolie kan variëren, dus begin met minder en voeg eventueel meer toe.
Stap 4
Verwarm de soep opnieuw tot deze goed heet is. Schep in kommen en garneer met de hazelnoten, wat zwarte peper en een extra drupje truffelolie.
Bron: BBC Good Food