Koolraap met een krokant korstje

ingrediënten
  • 1 kleine koolraap
  • 1 ui
  • 1/2 groene paprika
  • 1 el room
  • taco kruiden

voor de korst:

  • 30 g boter
  • 60 g bloem of gebuild tarwemeel
  • kruidenzout
  • 15 g geraspte oude kaas
  • 75 g feta
  • 1/2 el sesamzaad
Bereiding
  1. Breng een bodem water met wat zout aan de kook.
  2. Doe hierin de geschilde en in stukjes gesneden koolraap en kook ongeveer 20 minuten.
  3. Maak ui en paprika schoon en bak ze zachtjes in wat olie tot de ui lichtgeel is.
  4. Klop de room met de taco kruiden.
  5. Giet de koolraap af en meng deze door de room met de ui en paprika.
  6. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.
  7. Voeg aan bloem boter, kruidenzout, geraspte kaas, feta (verkruimeld) en sesamzaad toe.
  8. Maak hiervan een kruimelig deeg.
  9. Strooi het kruimelige deegmengsel over de gevulde ovenschotel en bak het 25 minuten op 200 ºC in een voorverwarmde oven.
  10. Lekker met een salade van veldsla of winter postelein.

 

door Odin