Koolraap met vis balletjes in peterselie-roomsaus

ingrediënten
  • 400 g koolraap
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • peterselie
  • 125 ml soja cuisine of room
  • 200 g filets van witte vis
  • 1 teen knoflook
  • ½ citroen
  • ½ tl zeezout
  • vers gemalen peper
  • ½ ei
  • 50 g meel
Bereiding
  1. Koolraap schillen en in kleine blokjes snijden.
  2. Olie verwarmen, blokjes toevoegen en even roerbakken.
  3. Met een klein scheutje water in ongeveer 15 minuten gaar stoven.
  4. Vis fijn malen met een mixer.
  5. Knoflook erboven uitpersen.
  6. Het geel van een citroen raspen.
  7. Vis, knoflook, citroenrasp, zout, peper, ei en meel mengen.
  8. Vorm balletjes van het mengsel door ze tussen je handpalmen te draaien.
  9. Olie verwarmen.
  10. Vis balletjes ongeveer 10 minuten bakken op een middelhoog vuur.
  11. Draai ze regelmatig rond.
  12. Mosterd, zout en soja cuisine toevoegen aan de koolraap en even doorwarmen.
  13. Peterselie fijn hakken en toevoegen.
  14. Serveer met de vis balletjes.

 

door Odin