

Koolraap met vis balletjes in peterselie-roomsaus
ingrediënten
- 400 g koolraap
- 1 scheutje olijfolie
- 2 tl mosterd
- peterselie
- 125 ml soja cuisine of room
- 200 g filets van witte vis
- 1 teen knoflook
- ½ citroen
- ½ tl zeezout
- vers gemalen peper
- ½ ei
- 50 g meel
Bereiding
- Koolraap schillen en in kleine blokjes snijden.
- Olie verwarmen, blokjes toevoegen en even roerbakken.
- Met een klein scheutje water in ongeveer 15 minuten gaar stoven.
- Vis fijn malen met een mixer.
- Knoflook erboven uitpersen.
- Het geel van een citroen raspen.
- Vis, knoflook, citroenrasp, zout, peper, ei en meel mengen.
- Vorm balletjes van het mengsel door ze tussen je handpalmen te draaien.
- Olie verwarmen.
- Vis balletjes ongeveer 10 minuten bakken op een middelhoog vuur.
- Draai ze regelmatig rond.
- Mosterd, zout en soja cuisine toevoegen aan de koolraap en even doorwarmen.
- Peterselie fijn hakken en toevoegen.
- Serveer met de vis balletjes.
door Odin