Koolrabi-courgettesalade

fris, knapperig en nootachtig: deze salade van koolrabi en courgette met walnoten en een romige dressing is simpel maar verrassend vol van smaak. Ideaal als lichte lunch of bijgerecht op een zonnige dag.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 koolrabi
  • 200 gram courgette
  • 50 à 75 gram walnoten
  • 3 eetlepels walnotenolie
  • 1 eetlepel citroen of limoensap
  • 3 eetlepels (soja)room
instructions

Bereiding

  1. Was of schil de koolrabi en rasp grof.
  2. Was de courgette en rasp grof.
  3. Schep koolrabi en courgette door elkaar.
  4. Hak de noten grof of breek ze en doe samen met de olie en het citroensap in een kom.
  5. Schep de groenten erbij, maak op smaak af met zout en laat de salade 30 à 60 minuten marineren.
  6. Schenk er de room over.

 

uit 'Vlees noch Vis' door Anja Anker-Borst