Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Koolrabi-crèmesoep

Maak kennis met deze romige koolrabisoep, een heerlijk zacht gerecht met een subtiele kruidensmaak. De combinatie van frisse koolrabi, een vleugje knoflook en een topping van krokante kaascroutons maakt dit de perfecte comfortsoep. Ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd!

ingredients

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 klein teentje knoflook
  • ½ tl majoraan
  • ½ liter melk
  • 1 kruidenbouillontablet
  • zout & peper
  • 2 el kaas croutons
  • 1 takje verse basilicum
instructions

Bereiding

  1. Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie en schep de koolrabi erdoor.
  3. Pers het teentje knoflook erboven uit, voeg de majoraan toe en bak de koolrabi op een heel zacht vuur gedurende 3 minuten.
  4. Voeg de melk en het bouillontablet toe en kook de koolrabi in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng haar op smaak met zout en peper.
  6. Schep de soep in borden, strooi er de kaas croutons in en knip de basilicum erboven fijn.