Koolvishaasje met venkelpuree en salsa van tomaat en paprika

ingrediënten
  • 2 venkel
  • 2 koolvishaasje of kabeljauw
  • 2 tomaten
  • 1 zoete paprika
  • 1 sjalotje
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 citroen
  • scheutje room
  • groentebouillon
Bereiding
  1. Schil de zoete paprika. Snijd in kleine blokjes. Voor een salsa is het echt belangrijk dat de blokjes klein zijn.
  2. Snijd de tomaat in blokjes en de snipper het sjalotje. Doe alles in een mengkom.
  3. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker. Doe er daarna het sap bij van een citroen en een scheutje olijfolie. Is de salsa te zuur? Voeg dan nog een klein beetje suiker toe.
  4. Snijd de venkel in kleine stukken. Houd 1 van de groene stengels en het venkel groen apart.
  5. Kook de venkel zacht in een pot met water en bouillon.
  6. Giet af en mix tot een gladde puree. Voeg een scheutje room toe en eventueel een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
  7. kruid de vis met peper en zout en bak eerst op de velkant tot de vis langzaam gaart ( dat zie je langs de zijkant van de vis). Draai op het einde nog eens om en serveer.
  8. Snijd de stengel in heel heel fijne rondjes om zo nog een extra crunch toe te voegen en werk het bord af met het venkelgroen.

 

door The Messy Chef