Smeuïg, kruidig en verwarmend, deze korma curry met wortel en pompoen is comfortfood in een kom. De zachte zoetheid van wortel en pompoen krijgt extra diepte door de romige kokosmelk en geurige korma-kruiden.
Boodschappenlijstje
350 gram pompoen
1 grote winterpeen
2 teentjes knoflook
½ ui
½ blokje groentebouillon
200 ml kokosmelk (geen light)
100 ml water
1,5 eetlepel korma curry kruiden
100 gram zilvervliesrijst
Scheutje olijfolie
Een handje koriander
Bereiding
Start met het koken van de rijst zoals beschreven op de verpakking.
Ondertussen maak je vast de curry.
Was de pompoen en snijd hem doormidden met een groot mes. Snijd daarna de pitten er ook uit. Kijk even hoeveel je nodig hebt, ik gebruikte een klein formaat pompoen en daar de helft van. Snijd de pompoen (met schil) in blokjes.
Was daarna de wortel en snijd deze in plakjes.
Hak de ui en knoflook ook even fijn.
Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook goudbruin.
Voeg gelijk de korma kruiden toe en bak deze aan.
Daarna voeg je de pompoenblokjes, wortel, kokosmelk, water en groentebouillon toe. Laat het een kwartiertje op gemiddeld vuur pruttelen met de deksel op de pan. Haal er even een pompoenblokje uit en kijk of deze al zacht genoeg is. Giet daarna de rijst af, doe deze op een bord en schep de curry er over heen. Voeg ten slotte nog wat verse koriander toe.