Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Krokante polenta driehoekjes met palmkool - linzensalade

Knapperige polenta ontmoet een frisse palmkool-linzensalade in dit kleurrijke gerecht. De zoete cherry tomaatjes en de pittige dressing maken elke hap verrassend en smaakvol

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 bos palmkool
  • 1 cup beluga linzen
  • 1 bouillon blokje (bv paddenstoelen bouillon of uien bouillon )
  • 2 el olijfolie
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el appelcider azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 cup polenta
  • 2½ cup bouillon
  • plantaardige olie
  • cherry tomaatjes (hoeveelheid naar wens)
  • peper & zout
instructions

Bereiding

  • Breng 2 cups bouillon in een pan aan de kook. Wanneer de bouillon kookt voeg je al roerend met een garde in kleine beetjes de polenta toe. Je blijft goed roeren tot alles erdoor is gemengd. Eens alles is vermengd blijf je goed roeren gedurende ongeveer ene minuut. Nadien verdeel je de polenta in een bakblik of vierkante schaal, je maakt een laag van ongeveer 1 cm dik.  Laat dit afkoelen. Doe de beluga linzen in een pan en zet ze 1 cm onder water, je brengt ze nadien aan de kook samen met het bouillonblokje en laat ze zachtjes pruttelen tot wanneer de linzen gaar zijn (20-30 minuten). Voeg indien nodig bijkomend vocht toe. Giet de linzen af wanneer ze klaar zijn.
  • Breng in een grote soeppan met een stoommand een laagje water aan de kook. Ontdoe de palmkool van dikke stengels, snijd de palmkool fijn en was ze. Laat de palmkool nadien goed uitlekken. Stoom daarna de fijngesneden palmkool maximum 1 minuut, de kool mag niet te veel slinken, je wilt enkel de hardste nerven wat garen. Na 1 minuut haal je de palmkool uit de pan om te voorkomen dat ze verder gaart.  
  • Snijd nu de polenta in driehoekjes. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak hierin de polenta driehoekjes aan beide zijden krokant.  Bestrooi intussen beide zijden met zout en peper. Voeg helemaal aan het einde de cherry tomaatjes toe en bak deze even mee.
  • Ondertussen meng je de ingrediënten voor de dressing: olie, azijn, mosterd, agavesiroop en de knoflook. Meng de dressing met de palmkool en de linzen. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Serveer de polenta met de palmkool/linzen salade en verdeel de tomaatjes over de salade.