Kruidige pastinaak soep

ingrediënten
  • 1,25 l groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 500 g pastinaak
  • 30 g boter
  • 1 el madrasi masala
  • 2 tl komijn
Bereiding
  1. Snij de ui en de prei in ringen en de pastinaak in blokjes.
  2. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui en de preiringen.
  3. Voeg de kruiden toe en bak ze even mee.
  4. Voeg dan de pastinaak en de bouillon toe.
  5. Breng aan de kook.
  6. Zet het vuur zachter, doe een deksel op de pan.
  7. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot de groenten zacht zijn.
  8. Laat de soep wat afkoelen en pureer ze dan.
  9. Kruid bij met zout en peper.
  10. Strooi eventueel voor het opdienen nog wat gesnipperde verse koriander over de soep.