Meng voor het deeg de bloem, de suiker, het zout en de geraspte citroenschil in een beslagkom.
Voeg er de klontjes boter en de eidooiers aan toe.
Kneed het deeg snel tot een bal.
Wikkel de deegbal in een doek of in plasticfolie en laat het een uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg uit met een deegroller.
Steek een plak uit van 30 cm doorsnee en leg deze op de bakplaat.
Prik er met een vork gaatjes in en zet het in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zet het deeg 20 minuten in de oven en laat het afkoelen op een rooster.
Verwarm de fruitgelei op een zacht vuur tot lauwwarm.
Meng de gelei met de bessenlikeur en de goed afgedroogde bessen voorzichtig in een kom.
Laat het mengsel afkoelen en weer dik worden en bestrijk er de taart mee.
Kruimeltaart met blauwe bessen
Friszure blauwe bessen, een vleugje citroen en een knapperig kruimeldeeg. Deze kruimeltaart is een feest voor elke zoetekauw. Makkelijk om te maken, lekker om samen van te genieten.