Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Kurkumastoofpotje met wortel, paprika en linzen

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 5 wortelen, geschild en in plakken van ongeveer 1 cm
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 gele paprika, in stukken
  • 1 grote ui, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el geraspte, verse gemberwortel
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • 1 blik linzen, uitgelekt en gespoeld
  • 5 el kokosmelk
  • 1 ½ tl kurkuma
  • ½ tl gemalen komijn
  • een rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijn gehakt (of een flinke snuif chilivlokken)
  • een grote handvol verse koriander, blaadjes en steeltjes
  • 2 tl olijfolie
  • versgemalen peper en grof zeezout
instructions

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot met antiaanbaklaag en fruit de ui enkele minuten, tot hij begint te kleuren. Voeg de paprika, knoflook en alle gedroogde specerijen toe en roer alles goed om. Laat zo’n 5 minuten stoven.
  2. Voeg de tomaten en wortelen toe en plaats het deksel op de pot. Kruid met flink wat versgemalen peper en grof zeezout. Laat de groenten ongeveer een half uur sudderen, maar roer wel af en toe eens om.
  3. Hak de steeltjes van de koriander fijn en hou de blaadjes apart. Meng de linzen, kokosmelk, geraspte gember, fijngehakte koriandersteeltjes en chilipeper onder de groenten en plaats nog 5 tot 10 minuten op een laag vuurtje.
  4. Schep de curry uit en werk af met de korianderblaadjes.

Dit zonnig stoofpotje zit boordevol kruidige warmte. De combinatie van wortel, paprika en linzen krijgt een gouden gloed door de kurkuma, terwijl kokosmelk en gember zorgen voor zachtheid en pit.

 

door Karola's kitchen