La­zy la­sag­ne van knol­sel­de­rij en pom­poen

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de knolselderij en de pompoen. Schep met een lepel de pitten uit de pompoen. Snijd de pompoen en knolselderij in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de knolselderij en pompoen met peper en zout.
  3. Halveer de preien in de lengte, spoel het zand eruit en snijd in stukken even lang als de schaal.
  4. Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de knolselderij in de ovenschaal. Leg hierop de helft van de pompoen en daarop de helft van het spek. Verdeel alle prei over het spek, dek de prei vervolgens af met de overgebleven plakjes spek. Eindig met de rest van de knolselderij en pompoen.
  5. Roer in een maatbeker de room met melk en breng op smaak met peper en zout. Schenk het roommengsel over de lasagne, bestrooi met de grana padano en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht ongeveer 30 minuten. Verwijder het folie en bak het gerecht in nog 15 minuten gaar en lichtbruin. 

 

door Albert Heijn

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook