

Lamsgigot met savooistoemp
ingrediënten
- 800 g lamsgigot
- 4 porties aardappelen
- 1 halve savooikool, in reepjes gesneden
- 100 g spekblokjes
- 2 eieren
- 2 à 3 el boter
- 1 scheutje room, of alternatief
- snuifje muskaatnoot
- zwarte peper uit de molen en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en doe ze samen met de savooi in een ruime pan, voeg water en zout toe en kook alles gaar.
- Kruidt het vlees met peper en zout en bak het mooi gaar.
- Giet het water van het groentemengsel, voeg de boter, eieren, muskaatnoot en de spekblokjes toe en pureer met een stamper.
- Schik het vlees op warme borden, blus de pan met wat water, schraap eventueel de bak resten los en breng aan de kook.
- Kruidt met nog een snuifje peper en giet een scheutje room toe, roer goed en verdeel over het vlees.
- Verdeel de savooi stoemp over de borden en serveer onmiddellijk.
- Geef er wat mosterd bij.