Lamsnootjes met aardpeer en raapjes

ingrediënten
  • 4 lamsnootjes
  • 250 g aardperen
  • 1 bussel rapen
  • 0,5 el room
  • 50 g boter
  • peper en zout
  • 1 el rode wijnazijn
  • nootmuskaat
Bereiding
  1. Schil de rapen, kook ze in water en pureer ze.
  2. Breng op smaak met room, peper, zout en nootmuskaat.
  3. Schil de aardperen en snij ze in stukjes.
  4. Kook ze gedurende 5 minuten in water tot ze beetgaar zijn en giet ze af.
  5. Smelt de helft van de boter in een pannetje en voeg er de aardperen aan toe.
  6. Roer ze voorzichtig om en houd ze warm.
  7. Bak het vlees in de rest van de boter.
  8. Breng het op smaak met peper en zout en hou het warm.
  9. Giet het bakvet weg en roer de bak resten los met een half glas water en de azijn.
  10. Roer om tot u een gladde saus verkrijgt.
  11. Schik de puree, het vlees en de aardperen op voorverwarmde borden.
  12. Werk de borden af met enkele lepeltjes saus.

 

Door Jerryke