

Lamsrib met raapjes en cider
ingrediënten
- 2 lams ribben (elk van 4 ribbetjes)
- 200 g lams gehakt
- 4 raapjes
- 1 glas cidre bouché
- 1 lepel boter
- salie
- een scheut olie
- 1 dl lams fond
- peper en zout
- mirepoix (mengsel van fijngesneden soepgroenten met laurier, peperkorrels, kruidnagel, tijm en rozemarijn)
Bereiding
- Kruid lams ribbetjes met peper en zout en bak het aan in een beetje olie, samen met de mirepoix.
- Voeg boter toe en bak het vlees verder af in 10 minuten in een oven van 180°C.
- Zet na deze 10 minuten de oven op 80°C en laat het vlees 10 minuten rusten.
- Breng het lams gehakt op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Schil de raapjes, snijd ze in plakken en steek de plakken uit tot even grote rondjes.
- Bouw 4 torentjes van afwisselend raap en gehakt (dit gaat gemakkelijk in een ringvorm).
- Stoom de torentjes gaar in een stoompan of steamer.
- Haal de braadslee uit de oven, neem het vlees eruit en verhit het braadvocht.
- Blus de pan met cider en lams fond en laat de saus even doorkoken terwijl u het aanbaksel los roert.
- Zeef de saus en werk ze af met enkele klontjes boter.
- Versnijd het lam.
- Schik op elk voorverwarmd bord twee lams ribbetjes naast het torentje van raap en gehakt.
- Nappeer er de saus over.
door Guy V.C. van 't Laurierblad