Lamswraps, yoghurt hummus met munt en erwtjes

ingrediënten
  • 800 g lamsgehakt zonder kruiden
  • 4 zachte little gem-harten
  • ½ komkommer
  • 2 grote wortelen
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 8 meergranen wraps
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl paprika
  • 1 kl komijnpoeder
  • peper en zout

 

Hummus:

  • 200 g erwtjes
  • ½ limoen
  • 3 bolle el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • ½ bussel munt
  • 1 bussel koriander
  • peper en zout
Bereiding
  1. Kook de erwtjes 4 minuten in kokend water, laat ze in koud water schrikken en laat ze uitlekken. Mix de erwtjes, het sap van de halve limoen, de yoghurt, de olijfolie, de muntblaadjes en de koriander fijn met de mixer. Kruid met peper en zout.
  2. Snijd de wortelen met een dunschiller in lange plakjes. Snijd de komkommer in schijfjes.
  3. Meng het lamsgehakt met de grof gehakte pistachenoten, de paprika, de komijn, peperen zout. Maak minstens 16 kleine burgers. Laat ze kort aan beide kanten goudbruin bakken in een grote braadpan met 2 el olijfolie.
  4. Snijd intussen de little gem-harten in 2 en bak ze 2 a 3 minuten per kant goudbruin in een braadpan met 2 el olijfolie. Breng ze op smaak.
  5. Warm de wraps op volgens de instructies op de verpakking. Zet de mini burgers, de rauwkost, de slaharten en de hummus apart op tafel, zo kan iedereen zijn eigen wrap naar eigen smaak vullen.

 

door Sofie Dumont