Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Landkers fluweelsoep

Een fluweelzachte start van je maaltijd: deze landkerssoep combineert de frisse, licht peperige smaak van wilde landkers met de romigheid van aardappel en een scheutje room. Simpel, gezond en helemaal in balans met het seizoen.

Landkers fluweelsoep

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 bosje landkers (ca. 400 g)
  • 300 g aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels room (optioneel)
  • zout en peper
instructions

Bereiding

  1. Bereid de landkers voor door het wegsnijden van de wortels aan het eind van sommige stengels en het verwijderen van verlepte bladeren.
  2. Dompel de landkers even in azijnwater om parasieten te verwijderen. Spoel tweemaal met vers water.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
  4. Overgiet met water en kook 15-25 minuten, tot de aardappelen gaar zijn.
  5. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
  6. Verwijder en bewaar het kookvocht.
  7. Verhit een beetje olie in een grote pot, en laat de landkers gedurende 2 minuten slinken terwijl u voortdurend roert.
  8. Meng de groenten met de aardappelen in de blender of met de mixer, terwijl u kookvocht toevoegt tot de gewenste consistentie.
  9. Zout en peper naar smaak.
  10. Net voor het serveren, voeg een weinig room aan de soep, zodat het nog romiger wordt.