Lasagne met rucola en prei

ingrediënten
  • 250 g lasagnevellen


Vulling:

  • prei
  • rucola
  • knoflook


Saus:

  • 1/2 l melk
  • 125 g slagroom
  • 40 g bloem
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 g mozzarella
  • nootmuskaat
Bereiding
  1. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
  2. Spoel de rucola en hak fijn. Hak de knoflook eveneens fijn.
  3. Meng de melk, room en de bloem met de gardes van de handmixer.
  4. Roer er de Parmezaanse kaas, zout en nootmuskaat door.
  5. Snijd de mozarella in plakken.
  6. Giet een bodempje saus in een ovenvaste schaal.
  7. Vul afwisselend met een laag groenten en een pasta vel.
  8. Bestrooi de groentelaagjes met zout en overgiet met saus.
  9. Leg de plakjes mozzarella op het bovenste pasta vel.
  10. Verwarm de oven op 200° C.
  11. Bak de lasagne ongeveer 45 min tot ze bubbelt aan de randen en de bovenzijde mooi bruin is.