Lasagne van koolraap, gehakt en roomsaus

ingrediënten
  • 1 kleine koolraap
  • 1 sjalot
  • 100 g reepjes mager gerookt spek
  • 400 g runder gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pot tomatensaus
  • 1 zakje bechamelsaus
  • 1/2 l melk
  • 50 g gratin kaas
Bereiding
  1. Breng 1 liter water aan de kook.
  2. Schil en halveer de koolraap en snijd van beide kanten zo dun mogelijke en even grote plakken af.
  3. Snipper het sjalotje.
  4. Hak het rookspek fijn.
  5. Verwarm de oven voor op 225°C.
  6. Leg de koolraap plakken in een kookpan.
  7. Schenk het kokende water erop en kook ze 5 minuten voor.
  8. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  9. Verhit een kleine wok of braadpan droog voor en bak hierin het rookspek met het gehakt rul.
  10. Voeg het uitje toe en bak nog 3 minuten.
  11. Roer de tomatensaus erbij en warm het geheel goed door.
  12. Maak de bechamelsaus.
  13. Vul de ovenschaal in laagjes met: bechamelsaus, plak koolraap en de tomatensaus. Herhaal dit. Verdeel de kaas erover.
  14. Schuif de ovenschaal in de oven en laat de kaas smelten en iets kleuren.