Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

La­zy la­sag­ne van knol­sel­de­rij en pom­poen

Soms hoeft comfortfood helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze “lazy lasagne” bewijst dat: geen stapels pastabladen, maar laagjes knolselderij, pompoen, prei en een hartig vleugje spek. Overgoten met romige saus en afgemaakt met een goudbruin kaaskorstje.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 300 g knolselderij
  • 300 g verse pompoen
  • 2 dunne preien
  • 100 g katenspek
  • 200 ml verse slagroom
  • 200 ml volle melk
  • 100 g gemalen Grana Padano
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de knolselderij en de pompoen. Schep met een lepel de pitten uit de pompoen. Snijd de pompoen en knolselderij in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de knolselderij en pompoen met peper en zout.
  3. Halveer de preien in de lengte, spoel het zand eruit en snijd in stukken even lang als de schaal.
  4. Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de knolselderij in de ovenschaal. Leg hierop de helft van de pompoen en daarop de helft van het spek. Verdeel alle prei over het spek, dek de prei vervolgens af met de overgebleven plakjes spek. Eindig met de rest van de knolselderij en pompoen.
  5. Roer in een maatbeker de room met melk en breng op smaak met peper en zout. Schenk het roommengsel over de lasagne, bestrooi met de grana padano en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht ongeveer 30 minuten. Verwijder het folie en bak het gerecht in nog 15 minuten gaar en lichtbruin. 

 

door Albert Heijn