

Linguine met zeetong en asperge
ingrediënten
- 500 gr linguine
- 400 gr groene asperges
- 2 eetlepels olie
- 120 gr boter
- 6 sprietjes bieslook
- 500 gr zeetong filet
- peper en zout
- 4 eetlepels droge witte wijn
- enkele saffraandraadjes
- 12 eetlepels ingekookte vis fond
- 12 eetlepels room
- kervel
Bereiding
- Kook de pasta in overvloedig water beetgaar.
- Was de asperges,schil ze, breek er de harde onderkant af en snijd ze in stukjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak er de asperges in.
- Verhit de helft van de boter en meng er de fijngesneden bieslook door.
- Doe er de in dunne reepjes gesneden zeetong bij en laat even mee stoven.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de witte wijn toe en laat alles 4 minuten sudderen.
- Los de saffraandraadjes in de ingekookte vis fond op, giet die, samen met de asperges over de zeetong en laat 2 minuten sudderen.
- Haal dan de vis uit de pan en roer er de room en de rest van de boter door, breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de stukjes vis op een bedje van linguine, lepel er de saus over, garneer met kervel en dien op.