Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Luikse salade met spek, groene boontjes en ei

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 400 g spek (versneden in blokjes)
  • 300 g groene boontjes
  • 2 sjalotten
  • 1 romeinse sla
  • 4 eieren (hardgekookt en in partjes)
  • 500 g krielaardappelen in de schil
  • boter
  • 2 el graanmosterd
  • 2 el honing
  • 3 el appelazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Breng 1 pot met gezouten water aan de kook. Kook eerst de krieltjes tot ze bijna gaar zijn en doe er op het einde van de kooktijd ook de boontjes bij, nog zo'n 3 tal minuten, ze mogen nog wat beet hebben.
  2. Snipper de sjalotten fijn.
  3. Smelt een klontje boter in de pan en stoof de sjalotten samen met de spekblokjes aan.
  4. Voeg de mosterd, honing, appelazijn en olijfolie in een kom en meng alles tot een gebonden saus. Kruid eventueel met peper en zout.
  5. Was en snijd de romeinse sla. Meng de krieltjes met de romeinse sla, de boontjes en het spek. Voeg de partjes hardgekookte eieren toe en kruid nog met wat peper. Werk af met de vinaigrette.

De Luikse salade is een echte klassieker uit Wallonië: een hartige mengeling van warme spekblokjes, knapperige boontjes, romige krieltjes en eitjes, afgewerkt met een zoet-pittige mosterd-honingdressing.

 

door Lekker van bij ons