Breng 1 pot met gezouten water aan de kook. Kook eerst de krieltjes tot ze bijna gaar zijn en doe er op het einde van de kooktijd ook de boontjes bij, nog zo'n 3 tal minuten, ze mogen nog wat beet hebben.
Snipper de sjalotten fijn.
Smelt een klontje boter in de pan en stoof de sjalotten samen met de spekblokjes aan.
Voeg de mosterd, honing, appelazijn en olijfolie in een kom en meng alles tot een gebonden saus. Kruid eventueel met peper en zout.
Was en snijd de romeinse sla. Meng de krieltjes met de romeinse sla, de boontjes en het spek. Voeg de partjes hardgekookte eieren toe en kruid nog met wat peper. Werk af met de vinaigrette.
De Luikse salade is een echte klassieker uit Wallonië: een hartige mengeling van warme spekblokjes, knapperige boontjes, romige krieltjes en eitjes, afgewerkt met een zoet-pittige mosterd-honingdressing.