

Maïssoep
ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 verse suikermaïs
- beetje suiker
- 20 g vetstof
- 20 g meel
- ¼ tl groenten extract
- 2 ½ dl melk
- peper & zout
- gemalen kaas
Bereiding
- De suikermaïs in z'n geheel koken in ruim water met een beetje suiker ongeveer 20 minuten, daarna de maïs van de kern verwijderen met een soeplepel.
- Ondertussen een rode paprika fijnsnijden en rustig stoven in boter gedurende 10 minuten.
- Bloem en kerrie op de paprika strooien, vuur verhogen.
- Al roerende de koude melk en het water, alsook het groenten extract toevoegen, laat koken tot de soep ingedikt is. Kruid met peper en zout.
- Op het eind de suikermaïs bij de soep roeren, eventueel nog wat kookvocht van de maïs als de soep te dik is.
- Soep opdienen in diepe borden en bestrooien met kaas.
door An B.