Maïssoep

ingrediënten
  • 1 rode paprika
  • 1 verse suikermaïs
  • beetje suiker
  • 20 g vetstof
  • 20 g meel
  • ¼ tl groenten extract
  • 2 ½ dl melk
  • peper & zout
  • gemalen kaas
Bereiding
  1. De suikermaïs in z'n geheel koken in ruim water met een beetje suiker ongeveer 20 minuten, daarna de maïs van de kern verwijderen met een soeplepel.
  2. Ondertussen een rode paprika fijnsnijden en rustig stoven in boter gedurende 10 minuten.
  3. Bloem en kerrie op de paprika strooien, vuur verhogen.
  4. Al roerende de koude melk en het water, alsook het groenten extract toevoegen, laat koken tot de soep ingedikt is. Kruid met peper en zout.
  5. Op het eind de suikermaïs bij de soep roeren, eventueel nog wat kookvocht van de maïs als de soep te dik is.
  6. Soep opdienen in diepe borden en bestrooien met kaas.
  7.  

door An B.