Marokkaanse spruiten met kaneel, abrikozen en sinaasappelsap
Deze Marokkaans geïnspireerde spruitenschotel combineert hartige spruiten met zoete abrikozen en een vleugje kaneel, ideaal voor een warme, gezellige wintermaaltijd.

Boodschappenlijstje
- Ca. 600 g spruiten
- 2 teentjes knoflook
- 12 gedroogde abrikozen
- 50 ml olijfolie
- 1 tl kaneelpoeder
- zout, versgemalen peper
- 150 ml ongezoet sinaasappelsap

Bereiding
- Maak de spruiten schoon. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Halveer de abrikozen.
- Fruit op laag vuur in een pan met een dikke bodem de knoflook in de olijfolie, tot de plakjes lichtbruin kleuren. Voeg het kaneelpoeder toe.
- Voeg de spruiten, abrikozen en sinaasappelsap toe en breng alles op smaak met peper en zout. Dek de pan af en laat de spruiten in ongeveer 10 minuten gaar stoven. Schep ze regelmatig om.
Recept door Smulweb