Mediterraanse street food frietjes

ingrediënten
  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in dunne frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, strooi er het paprikapoeder over en besprenkel met de olijfolie. Plaats de bakplaat 20-25 minuten in de oven. Schep halfweg om. De frietjes zijn klaar als ze gekleurd en krokant zijn.
  2. Was de komkommer en rasp met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt en hak fijn. Pers de citroen.
  3. Doe de uitgelekte komkommer in een kom. Meng er de yoghurt en de helft van het citroensap door. Voeg de fijngehakte munt en de knoflook toe en breng op smaak met peper.
  4. Snij de tomaten in blokjes. Snij de rode ui fijn. Hak de peterselie fijn. Meng de blokjes tomaat, rode ui, de helft van de fijngehakte peterselie, de extra vierge olijfolie en de rest van het citroensap door elkaar in een kom. Kruid met peper en zout. Verkruimel de feta.
  5. Verdeel de zoete aardappelfrieten op de borden. Verdeel hierbij de tzatziki en het tomaten slaatje. Werk af met de verkruimelde feta en de rest van de fijngehakte peterselie en serveer.

 

door 15gram

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook