Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Mediterraanse street food frietjes

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout
  • enkele lepels maïszetmeel
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in dunne frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, strooi er het paprikapoeder over en besprenkel met de olijfolie. Plaats de bakplaat 20-25 minuten in de oven. Schep halfweg om. De frietjes zijn klaar als ze gekleurd en krokant zijn.
    TIP: Hoe krijg je bataatfrietjes krokant? Een gewone aardappel bevat zetmeel, wat voor een knapperige buitenkant zorgt. Door wat eerst wat maiszetmeel, zout en olie te verdelen over de rauwe bataatfrietjes krijgen ze een heerlijk krokant korstje!
  2. Was de komkommer en rasp met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt en hak fijn. Pers de citroen.
  3. Doe de uitgelekte komkommer in een kom. Meng er de yoghurt en de helft van het citroensap door. Voeg de fijngehakte munt en de knoflook toe en breng op smaak met peper.
  4. Snij de tomaten in blokjes. Snij de rode ui fijn. Hak de peterselie fijn. Meng de blokjes tomaat, rode ui, de helft van de fijngehakte peterselie, de extra vierge olijfolie en de rest van het citroensap door elkaar in een kom. Kruid met peper en zout. Verkruimel de feta.
  5. Verdeel de zoete aardappelfrieten op de borden. Verdeel hierbij de tzatziki en het tomaten slaatje. Werk af met de verkruimelde feta en de rest van de fijngehakte peterselie en serveer.

Zin in comfortfood met een zuiders tintje? Deze Mediterraanse frietjes van zoete aardappel zijn krokant van buiten, zacht vanbinnen en krijgen een frisse toets van huisgemaakte tzatziki en een pittig tomatenslaatje. Afgewerkt met verkruimelde feta en verse kruiden wordt dit streetfood op z’n best.

 

door 15gram