Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Mediterrane courgettetaart

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 à 3 courgettes
  • 500 g (lams)gehakt
  • 2 el olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 à 2 Spaanse pepers
  • 1 rode (punt)paprika
  • 70 g tomatenpuree
  • 3 kleingesneden tomaten
  • 1 el (gedroogde) oregano
  • zout & peper
  • 3 eieren
instructions

Bereiding

  1. Snijd de courgettes in plakken,en kruid met peper.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken courgettes om en om bruin.
  3. Vet intussen de springvorm in en verdeel de gebakken courgette over de bodem.
  4. Bak het gehakt in dezelfde pan rul. Voeg de ui, knoflook en peper toe en roerbak al omscheppende 3 à 4 minuten op een hoog vuur.
  5. Voeg paprika, tomatenpuree, tomaten, oregano, zout en peper toe en bak alles nog circa 2 minuten.
  6. Verdeel het gehaktmengsel over de plakken courgettes.
  7. Klop de eieren los en schenk dit mengsel over de taart.
  8. Bak de taart circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 °C.
  9. Garneer de taart met oregano of basilicum.
  10. Serveer de taart warm.

Een zonnige taart met een hartig tintje. Deze mediterrane courgettetaart combineert zachte courgette, kruidig gehakt en frisse tomaten tot een stevige schotel die je zo naar een Zuid-Europees dorpje katapulteert.

 

door Courgettefleur