Mediterrane courgettetaart
Een zonnige taart met een hartig tintje. Deze mediterrane courgettetaart combineert zachte courgette, kruidig gehakt en frisse tomaten tot een stevige schotel die je zo naar een Zuid-Europees dorpje katapulteert.

Boodschappenlijstje
- 2 à 3 courgettes
- 500 g (lams)gehakt
- 2 el olie
- 1 gesnipperde ui
- 1 à 2 Spaanse pepers
- 1 rode (punt)paprika
- 70 g tomatenpuree
- 3 kleingesneden tomaten
- 1 el (gedroogde) oregano
- zout & peper
- 3 eieren

Bereiding
- Snijd de courgettes in plakken,en kruid met peper.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken courgettes om en om bruin.
- Vet intussen de springvorm in en verdeel de gebakken courgette over de bodem.
- Bak het gehakt in dezelfde pan rul. Voeg de ui, knoflook en peper toe en roerbak al omscheppende 3 à 4 minuten op een hoog vuur.
- Voeg paprika, tomatenpuree, tomaten, oregano, zout en peper toe en bak alles nog circa 2 minuten.
- Verdeel het gehaktmengsel over de plakken courgettes.
- Klop de eieren los en schenk dit mengsel over de taart.
- Bak de taart circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 °C.
- Garneer de taart met oregano of basilicum.
- Serveer de taart warm.
door Courgettefleur
