Mediterrane courgettetaart

ingrediënten
  • 2 à 3 courgettes
  • 500 g (lams)gehakt
  • 2 el olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 à 2 Spaanse pepers
  • 1 rode (punt)paprika
  • 70 g tomatenpuree
  • 3 kleingesneden tomaten
  • 1 el (gedroogde) oregano
  • zout & peper
  • 3 eieren
Bereiding
  1. Snijd de courgettes in plakken,en kruid met peper.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken courgettes om en om bruin.
  3. Vet intussen de springvorm in en verdeel de gebakken courgette over de bodem.
  4. Bak het gehakt in dezelfde pan rul. Voeg de ui, knoflook en peper toe en roerbak al omscheppende 3 à 4 minuten op een hoog vuur.
  5. Voeg paprika, tomatenpuree, tomaten, oregano, zout en peper toe en bak alles nog circa 2 minuten.
  6. Verdeel het gehaktmengsel over de plakken courgettes.
  7. Klop de eieren los en schenk dit mengsel over de taart.
  8. Bak de taart circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 °C.
  9. Garneer de taart met oregano of basilicum.
  10. Serveer de taart warm.

 

door Courgettefleur 
 

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook