

Melanzane alla parmigiana
ingrediënten
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1 aubergine
- 2 tomaten
- 125 g mozzarella
- 1 takje rozemarijn
- 10 g basilicum
- 250 ml tomaten passata
- 30 g parmezaan
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Was de aardappelen goed en snij ze in gelijke blokjes. Kook de aardappelblokjes beetgaar in ongeveer 15 minuten in gezouten water. Giet af.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de aubergine in plakjes van 1 cm. Snij de tomaten in plakjes. Snij de mozzarella in fijne plakjes. Hak de rozemarijn fijn. Pluk de blaadjes basilicum.
- Bestrijk de plakken aubergine met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de plakken mooi goudbruin in een antikleefpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Neem een ovenschaal en giet wat van de tomatenpassata op de bodem. Maak per persoon 2 torentjes, begin met een plakje gebakken aubergine. Leg daarop telkens een plakje tomaat, een blaadje basilicum en giet er een klein beetje tomatenpassata bij. Dek af met een plakje aubergine.
- Leg hierop een plakje mozzarella, een blaadje basilicum en opnieuw wat tomatensaus en een plakje aubergine. Blijf zo torentjes bouwen tot alle ingrediënten op zijn.
- Overstrooi met de geraspte parmezaan. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de gekookte aardappelblokjes rondom. Voeg de fijngehakte rozemarijn toe en kruid met peper en zout.
- Serveer de auberginetorentjes met de gebakken aardappelen.
door 15 gram