Deze Rabarber & venkel mocktail combineert de frisse zuren van rabarber met het zachte, anijsachtige aroma van venkel. Een verfijnde, kruidige en verfrissende combinatie
Boodschappenlijstje
2 stengels rabarber (200 gr)
900 ml water
100 gr ongeraffineerde rietsuiker
3 citroenen
1 venkel (250 gr)
snuifje zout
snuifje peper
1 el honing
Bereiding
Snijd rabarber in schijfjes van 1 cm. Verhit 500 ml water op het vuur en voeg hier rabarber, rietsuiker en honing aan toe. Kruid af met een snuifje peper en zout. Laat dit 10 minuutjes pruttelen tot moes.
Pers 3 citroenen.
Snijd de venkel in grove stukken, gebruik hiervoor enkel het witte gedeelte. Mix of blend deze fijn met 400 ml water.
Zeef de rabarbermoes en venkelsap door een fijne zeef en voeg ze samen.
Voeg het citroensap hieraan toe en meng goed.
Vul een feestelijk glas met ijsblokjes. Serveer de mocktail in het glas en werk af met een rabarberkrul en een groen takje van de venkel.