Mocktail 'Van Eigen Kweek'

Een mocktail die de smaak van het seizoen viert! Met appel-rabarbersap van De Wassende Maan, een vleugje kers, frisse citroen en kruidige jeneverbes en rozemarijn, krijg je een drankje dat tegelijk fris, aromatisch en verrassend is. Santé!

ingredients

Boodschappenlijstje

  • ijsblokjes
  • appel-rabarbersap, De Wassende Maan
  • klein scheutje zuur kersensap
  • scheut bruiswater
  • 3 geplette jeneverbesjes
  • gedroogde rozemarijn of takje verse rozemarijn
  • 1 schijfje citroen
instructions

Bereiding

  1. Doe de ijsblokjes in een mooi mocktailglas.
  2. Voeg de geplette jeneverbesjes, het schijfje citroen en de rozemarijn toe.
  3. Giet het appel-rabarbersap hierover tot 3/4 van het glas.
  4. Voeg een klein scheutje zuur kersensap toe en leng aan met bruiswater naar smaak.
  5. Knijp wat citroensap uit het partje citroen en voeg het ook toe aan het glas.
  6. Roer door.
  7. Santé!

 

Recept door Eline Bootsma