Nasi Goreng

ingrediënten
  • 500 gr rijst, gekookt en afgekoeld
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 bakje witte champignons
  • 100 gram garnalen
  • 1 dikke plak achterham
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 3 eieren
  • Japanse sojasaus
Bereiding
  1. Snij de groentes heel fijn in kleine blokjes of ringetjes.
  2. Doe dit ook met de ham.
  3. Bak in een wok pan de 3 eieren en breek de dooiers.
  4. Doe hier een scheutje soja-saus overheen en smeer het eimengsel uit over de pan, tot het gestold is.
  5. Rol de omelet dan op met 2 vorken en snij in kleine reepjes.
  6. Bak in half olie, half boter de uitgeperste knoflook en de gesnipperde ui even aan.
  7. Voeg na een paar minuten de andere groenten toe in volgorde van garing (paprika eerst...champignons laatst) zodat alles tegelijk gaar is.
  8. Voeg daarna weer een flinke scheut sojasaus toe aan het groentemengsel en voeg het ei, garnalen en ham blokjes toe.
  9. Voeg dan beetje bij beetje de gekookte rijst toe en verwarm dit onder voortdurend omscheppen.
  10. Breng op smaak met de sojasaus voor het serveren.