

Nasi Goreng
ingrediënten
- 500 gr rijst, gekookt en afgekoeld
- 1 rode en 1 groene paprika
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 bakje witte champignons
- 100 gram garnalen
- 1 dikke plak achterham
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 3 eieren
- Japanse sojasaus
Bereiding
- Snij de groentes heel fijn in kleine blokjes of ringetjes.
- Doe dit ook met de ham.
- Bak in een wok pan de 3 eieren en breek de dooiers.
- Doe hier een scheutje soja-saus overheen en smeer het eimengsel uit over de pan, tot het gestold is.
- Rol de omelet dan op met 2 vorken en snij in kleine reepjes.
- Bak in half olie, half boter de uitgeperste knoflook en de gesnipperde ui even aan.
- Voeg na een paar minuten de andere groenten toe in volgorde van garing (paprika eerst...champignons laatst) zodat alles tegelijk gaar is.
- Voeg daarna weer een flinke scheut sojasaus toe aan het groentemengsel en voeg het ei, garnalen en ham blokjes toe.
- Voeg dan beetje bij beetje de gekookte rijst toe en verwarm dit onder voortdurend omscheppen.
- Breng op smaak met de sojasaus voor het serveren.